Booking.com

 

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 5ος ΑΓΩΝΑΣ "" ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ"" ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, 102χλμ.

1a

 

        Σε ένα μεγάλο και άρτια οργανωμένο αθλητικό γεγονός, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ,από άλλα παρόμοια στη χώρα, εξελίχθηκε ο 5ος αγώνας δρόμου Θεσπιές - Θερμοπύλες '""ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ". 

       Ο αγώνας, για 3η συνεχόμενη χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κατόπιν πλήρους φακέλου που κατέθεσε ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων,

 

       Οι αθλητές ξεκίνησαν το  Σάββατο 30 Ιουλίου από το μνημείο του Δημόφιλου στις Θεσπιές και τερμάτισαν την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ενώ η τελετή απονομών έγινε στο παρακείμενο Μνημείο των 700 Θεσπιέων.3

       Ο αγώνας  συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων, την Περιφερειακή ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, ενώ στηρίζεται έμπρακτα, με σταθμούς υποστήριξης των αθλητών, από τους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού και Αμφίκλειας-Ελάτειας . Η συνδιοργάνωση και στήριξη του αγώνα, από όλους αυτούς έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών που σε μήκος 102 χιλιομέτρων δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα εξυπηρέτησης των αθλητών.

 

 

5

      Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων έχοντας πιστοποιηθεί από τη ΓΓΑ σε ότι αφορά διοργάνωση τέτοιων γεγονότων, με τρόπο μεθοδικό και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικό υλοποίησε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αφορά την ιστορία του τόπου μας.

       Άνθρωποι και υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στη διοργάνωση. Χωρίς αυτούς όλα θα ήταν πολύ δύσκολα.

 

 

15

       Οι Αντιδήμαρχοι , αιρετοί ,συνεργάτες, οι εθελοντές μας και το προσωπικό του Δήμου μας, τέθηκαν όλοι στην πρώτη γραμμή μάχης για την επίτευξη του στόχου. 

       Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Ταγγαλέγγας Γιάννης , Ορχομενού Κάραλη Βούλα, Αμφίκλειας- Ελάτειας Στιβακτή Αθανασία και Λαμιέων Καραΐσκος Θύμιος, μαζί με  τους αντιδημάρχους τους και άλλους συνεργάτες πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση των εθελοντών, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στη στελέχωση των σταθμών υποστήριξης των αθλητών κατά μήκος της διαδρομής.

        Το παράρτημα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς που στελέχωσε το σταθμό της Χαιρώνειας και δύο ακόμα σημεία, διαθέτοντας πάνω από είκοσι (20) εκπαιδευμένους εθελοντές, παρέχοντας και Πρώτες Βοήθειες.

        Το παράρτημα Αλιάρτου της ΕΕΕΔ Λιβαδειάς που συνέβαλε με τους εθελοντές του και τα οχήματά τους.

        Οι πρόεδροι, τα τοπικά συμβούλια, σύλλογοι γυναικών και πολιτιστικοί, που σε όλη τη διαδρομή ήταν παρόντες, με ιδιαίτερη μνεία στους εξαιρετικά  φιλόξενους σταθμούς Αγίας Παρασκευής, Κάτω Τιθορέας και Μοδίου, του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας.

           Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει:

      Στην τεράστια κινητοποίηση της Τροχαίας και στους δύο Νομούς που εξασφάλισε την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα που πραγματοποιείται νύχτα και σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία, ευχαριστώντας θερμά τους όλους τους αστυνομικούς και αξιωματικούς που ήταν υπηρεσία, καθώς και τη διοίκησή τους τόσο σε επίπεδο Νομών ,όσο και σε Περιφερειακό.

      Στη συνδρομή του Στρατού, κατόπιν αιτήματός μας,  στην εξυπηρέτηση των αθλητών στο χώρο της εκκίνησης, με την τοποθέτηση δύο σκηνών από οπλίτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Θήβας.

       Στους επίσημους καλεσμένους,  Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους και στελέχη των Δήμων και υπηρεσιών που προσήλθαν στις τελετές έναρξης και λήξης της διοργάνωσης.

 

      Κυρίως τους δεκάδες αθλητές που, με δύσκολες συνθήκες, ακολούθησαν «ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ» και με την υπερπροσπάθειά τους τίμησαν τη μνήμη των 700 Θεσπιέων, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους.

       Σε όλους τους χορηγούς μας και συμπαραστάτες, των οποίων τα ονόματα μνημονεύτηκαν κατά την έναρξη και παραμένουν  αναρτημένα στο χώρο .

       Τέλος στο κοινό που προσήλθε για να χειροκροτήσει τους αθλητές.

        Σε όλους αυτούς απευθύνω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου, λέγοντάς τους πως ο σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ξανά την ιστορία μας και να επαναφέρουμε στη μνήμη όλων τα διδάγματά της. 

        Σε αυτή τη Μάχη πρέπει να πολεμήσουμε όλοι, γιατί η « ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ».

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ


Booking.com

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK