banner 971x375 okmikro

Παραλίγο δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ

 Παραλίγο νέο δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ: "Πάρτε μέτρα - Δεν θα είναι «κάθε μέρα  καλημέρα»"

 Παραλίγο δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ. Πάρτε μέτρα. Δεν θα είναι "κάθε μέρα καλημέρα". Μαζέψτε την ειδική διαχείριση και τους "νταήδες που δίνουν εξετάσεις". 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Κύριοι 

Την προηγούμενη εβδομάδα σας τονίσαμε την ανάγκη να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για μέτρα ασφαλείας στην ΛΑΡΚΟ. Δεν έχουμε λάβει απάντηση όσο αφορά τις ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε ή ενδεχομένως έχετε κάνει.

Αν ήδη έχετε κάνει ενέργειες πάνω στο θέμα σας ενημερώνουμε ότι οι υπεύθυνοι από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ σας "έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια". Όχι μόνο δεν υπάρχουν δείγματα συμμόρφωσης αλλά απεναντίας ορισμένοι ξεσαλώνουν με νταηλίκια και τρομοκρατία.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για τιμωρία που επιδόθηκε σε εργαζόμενους  διότι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2020, ημέρα καύσωνα, σε ένα τμήμα χωρίς κλιματιστικό και νερό, αρνήθηκαν να εργαστούν υπερωριακά. Σας ενημερώσαμε  για την τρομοκρατία που καλλιεργείται, όπως π.χ στην απολογία τους, όπου  η τοπική διεύθυνση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα τους " πρότεινε" με ύφος, "να ζητήσουν συγγνώμη διότι ο ιδιώτης θα δει το φάκελο τους".

Κάτω από αυτό το κλίμα όπου παίρνει γενικά  χαρακτηριστικά σε όλο το εργοστάσιο στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι  καλούνται να διαλέξουν μεταξύ του,  να αρνηθούν  μία επικίνδυνη

εργασία που δεν παίρνεται κανένα μέτρο και την εντατικοποίηση, ή να γεμίσει ο φάκελος τους τιμωρίες , " Bonus για το μελλοντικό επενδυτή της ΛΑΡΚΟ.

 

 

Να σας ξανά αναφέρουμε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα:

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ όπου μόλις έκλεισαν ένα χρόνο εργασίας απολύθηκαν και ξανά προσεληφθήκαν "για να μην αποκτήσουν δικαιώματα"  όπως τους λέει ο εργολάβος κατάμουτρα έχοντας τις πλάτες του ειδικού διαχειριστή που διορίστηκε μετά από την πρόταση του κ. Σταϊκούρα , τους μετακινούν σαν την "άδικη κατάρα" από τμήμα σε τμήμα. Όπου έχουν ανάγκες,  από νυχτερινή βάρδια σε πρωινή και ότι ώρα τους ζητηθεί θα πρέπει να είναι πρόθυμοι, αλλιώς,  "θα δει το φάκελο ο μελλοντικός επενδυτής".

Στο τμήμα παραγωγής pellet, καταπατώντας κάθε λογική που μπορεί να έχει ένα υποτυπώδης οργανόγραμμα, ωθούν τους εργοδηγούς και τους επιστάτες να χειριστούν εγκαταστάσεις. Έχουν μόνο δύο εργάτες σε κάθε βάρδια,  τους υποχρεώνουν να πραγματοποιήσουν τα 3 ( έκτακτα) τους ρεπό, και από την άλλη απαιτούν να δουλεύουν τα τακτικά τους ρεπό, απαιτούν  από τους εργαζόμενους να λένε και "μάλιστα σε όλα". Απαιτούν "να κάθονται προσοχή" στον κάθε ψευτόνταή προϊστάμενο που θέλει να "δώσει εξετάσεις" νομίζοντας ότι η ευγένεια των εργατών, τους είναι μειονέκτημα, όπου το αξιοποιεί βρίζοντας τους. 

Κύριοι αρμόδιοι των υπηρεσιών ελάτε και μαζέψτε τους. Ήδη έχουμε άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα που παραλίγο, για χιλιοστά στην κυριολεξία, δεν ήταν δυστύχημα. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στα ηλεκτρόφιλτρα του εργοστασίου της Λάρυμνας ξεκόλλησε λαμαρίνα και τραυμάτισε στην πλάτη συνάδελφο,  κάνοντάς του μεγάλη πληγή όπου χρειάστηκε νοσοκομείο για να κλείσει.

Κύριε Σταϊκούρα και Κύριε Χατζηδάκη, μαζέψτε τους. Όσο και να τους έχετε δώσει την κατεύθυνση να στρώσουν το δρόμο σε αυτούς που προωθείτε για αγοραστές της ΛΑΡΚΟ, όσο και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε στήριγμα στην πολιτική σας αξιοποιώντας μία χούφτα λακέδες που σας πλησιάζουν, ένα να θυμάστε:

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν τρομοκρατούνται.  Τις επόμενες ημέρες θα το δείτε αυτό στην πράξη.

Σας καλούμε, υπηρεσίες και πολιτικούς προϊσταμένους να αναλάβετε την ευθύνη που έχετε απέναντι στην ασφάλεια των εργαζομένων.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

ΚΑΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

camera ip 23 led

 

Μάσκα Βαρέως Τύπου

maska fb neo 1

lempesis

lefkiano

carrotcake jkfoodland

estereaWebp.net gifmaker

ΒΟΥΡΤΣΑ - ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΜΑΖΙ

fb ads

parostop

pitbulneobrosta

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK