Booking.com

 

SOS από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Για την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ενημερώθηκε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου σε συνάντηση που είχε σήμερα με το Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Λεωνίδα Διαμαντή, τους Αντιγόνη Ελευθεριάδου, Πρόεδρο και Δαμιανό Μωραΐτη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ‘’Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς’’ και την Κατερίνα Κεράστα, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης και ταμία του Συλλόγου.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Η κ. Πούλου, έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη βουλή, δύο φορές μέσα στους τελευταίους μήνες, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία δυο χρόνια συνολικά οι Δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας.

Ωστόσο δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση από την αρμόδια υφυπουργό, Ζέτα Μακρή και τα προβλήματα πλέον έχουν οξυνθεί.

Η Γ. Πούλου τόνισε ότι απαιτείται η συμπαράσταση όλων των συλλογικών, θεσμικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής μας για τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα μέλη του  Δ.Σ του συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» εκπέμπουν sos για τη λειτουργία της και με ομόφωνη απόφαση τους έστειλαν επιστολή  προς τους 3 βουλευτές Βοιωτίας, προς το Δήμαρχο και το Δ.Σ Λεβαδέων, παρουσιάζοντας τους τα προβλήματα.
 
Η επιστολή τους έχει τίτλο:
SOS από τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και αναφέρει:
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και εκπέμπει σήμα SOS!
Μετά την παραίτηση των μελών του προηγουμένου Εφορευτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Παιδείας (αρμόδιο για τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες), δεν έχει διορίσει νέο, μετά από ένα χρόνο ακριβώς, και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία απολύτως δαπάνη.
Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι εύλογα η Βιβλιοθήκη της πόλης μας θα έπρεπε να έχει παύσει τη λειτουργία της με τα τόσα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω αυτής της αδυναμίας.
Ενδεικτικά και επιγραμματικά αναφέρουμε ορισμένα από τα συσσωρευμένα προβλήματα:
1. Υπάρχει μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται.
α) Το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει λήξει από το 2015, και έκτοτε η Βιβλιοθήκη συνεχίζει να στεγάζεται σε αυτό με άτυπες ανανεώσεις του συμβολαίου.
β) Δεν έχουν καταβληθεί τα ενοίκια από τον Γενάρη του 2021 μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει προσφύγει στα δικαστήρια με αγωγή (και δικαίως).
2. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δαπάνες για την καθαριότητα με ό,τι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται εν μέσω πανδημίας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη. Την άνοιξη του 2021 έγινε με χορηγία ένας καθαρισμός της Βιβλιοθήκης, ενώ τέλος του ίδιου έτους ο σύλλογος των Φίλων αναγκάστηκε να καλύψει την δαπάνη αυτή προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την υγεία προσωπικού και αναγνωστών.
3. Στο ασανσέρ έγινε συντήρηση μόνο μία φορά μέσα στο 2021, με χορηγία του υπεύθυνου συντηρητή, με φυσική συνέπεια να σταματήσει η λειτουργία του ανελκυστήρα μετά από λίγους μήνες. Και πάλι ο σύλλογος αναγκάστηκε να αναλάβει το κόστος συντήρησής του ασανσέρ!
4. Δεν έχουν πληρωθεί πάγιοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΛ κλπ.). Όλες αυτές οι δαπάνες συσσωρεύονται και μεταφέρονται στον επόμενο χρόνο, αλλά ως πότε;
5. Δεν έχει πραγματοποιηθεί αγορά ειδών καθαριότητας (χαρτί τουαλέτας, χαρτί κουζίνας, απορρυπαντικά, απολυμαντικά, γάντια κ.ά.). Υπενθυμίζουμε και πάλι την αναγκαιότητα τέτοιων προμηθειών σε περίοδο υγειονομικής κρίσης.
6. Δεν είναι δυνατή η αγορά ειδών γραφικής ύλης, αναλωσίμων, φωτοτυπικού χαρτιού, αλλά και ούτε η συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του εσωτερικού δικτύου κλπ.
7. Οι πυροσβεστήρες έχουν άμεση ανάγκη συντήρησης και αναγόμωσης. Εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί άμεσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη για λόγους ασφαλείας να σφραγίσει το κτίριο!
8. Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αγορά βιβλίων από το Γενάρη του 2021.
9. Στον προϋπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων υπήρχε ένα σημαντικό κονδύλι για
α) τον εκσυγχρονισμό ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, όπως η αύξηση ισχύος ηλεκτρικής τάσης που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία (η πτώση τάσης του ρεύματος είναι συχνότατη και εγκυμονεί πολλούς και απρόβλεπτους κινδύνους)
β) τον εκσυγχρονισμό των Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (RFID, συναγερμός, μηχάνημα ψηφιοποίησης κλπ.)
γ) την αγορά βιβλίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.ά.
Φυσικά χωρίς Εφορευτικό Συμβούλιο αυτές οι δαπάνες δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν και τα κονδύλια επέστρεψαν στο υπουργείο!
Δυστυχώς, λοιπόν, αν δεν υπήρχε ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», η Βιβλιοθήκη θα είχε πράγματι σταματήσει τη λειτουργία της, αναγκαστικά, εδώ και αρκετούς μήνες.
Όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί βγάζουμε κραυγή αγωνίας!
Σας λέμε πως η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς βρίσκεται σε τραγική και απελπιστική κατάσταση, και αν δεν δοθεί λύση ΑΜΕΣΑ τότε νομοτελειακά θα επέλθει η παύση λειτουργίας της, το πλέον αρνητικό αποτέλεσμα για την πόλη μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, της Β. Αττικής και της Δ. Φωκίδος που η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς εξυπηρετεί μέσω της Κινητής Μονάδας της.
Το κείμενο αυτό εκφράζει ομόφωνα το ΔΣ του συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και γράφτηκε με σκοπό να συμβάλουμε ώστε να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο πρόβλημα.

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK