Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς σχετικά με τα επιδόματα

ota1 bouras

Μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποφάνθηκε αμετάκλητα ότι οι εν ενεργεία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ δικαιούνται να λαμβάνουν Δώρο Χριστουγέννων , Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας , ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , θέλει ακόμη μία φορά να υπενθυμίσει

την πάγια θέση του , η οποία δικαιώνεται από τις ανωτέρω εξελίξεις ,η οποία ξεκαθάριζε ότι ο Σύλλογος μας δε θα γίνει “ντίλερ” δικηγορικών γραφείων , αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί συνδικαλιστικά ( εκτός όλων των υπολοίπων ) και την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών όλων των εργαζομένων , χωρίς να μπαίνει στο επικίνδυνο παιχνίδι του διαχωρισμού των εργαζομένων ( μόνιμοι , αορίστου χρόνου κτλ. ) , που εξυπηρετεί μόνο άλλα συμφέροντα.

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή επέμενε στην συνδικαλιστική διεκδίκηση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους για την επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων , Πάσχα και Αδείας ώστε να μην οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στα δικαστήρια, να θησαυρίζουν τα δικηγορικά γραφεία και να υποκαθίσταται ο διεκδικητικός ρόλος των συνδικάτων από του δικηγόρους, τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

Τονίζαμε ότι «….όσοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα καλλιεργούσαν αυταπάτες ανάμεσα στους εργαζόμενους, ειδησεογραφικά δελτία που διαφήμιζαν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, συνδικαλιστές που εξαντλούσαν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις και μιλούσαν για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών. υποσχόμενοι επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, μέσω των δικαστηρίων, προσέφεραν κακή υπηρεσία σε αυτούς και διευκόλυναν του κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Βολεύει την κυβέρνηση να έχει τους εργαζόμενους να περιμένουν «υπομονετικά» την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια.

Λέγαμε επιπλέον ότι «…Βολεύει το σύστημα γενικότερα να ενισχύει την αυταπάτη ότι ο σκληρός πυρήνας της δικαιοσύνης μπορεί να «αποφασίζει» διαφορετικά από την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία. Εξυπηρετεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, να μαζεύει αιτήσεις και δικόγραφα, αντί να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Για αυτό εξάλλου πολλές φορές μέχρι τώρα βάλανε πλάτη για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι έτσι θα «έχουν λαμβάνειν», «βοήθησαν» τους μεγαλοδικηγόρους να αποκτήσουν «πελατεία».

Καλούσαμε τους εργαζομένους να κλείσουν τα αυτιά τους στα διάφορα… «παπαγαλάκια» που τους έλεγαν «…να τρέξουν, ίσα που προλαβαίνουν για να κάνουν αγωγή πριν δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ, που θα είναι θετική…» και μάλιστα δεχτήκαμε μεγάλο πόλεμο και λάσπη από διάφορους που δεν μπορούσαν να δεχθούν πως κάποιοι ορθώνουν ανάστημα απέναντι στο σύστημα που ήθελε τους εργαζόμενους έρμαια των δικηγορικών γραφείων….

Συναδέλφισσες – οι , όλα τα παραπάνω τα θυμίζουμε όχι για να …πανηγυρίσουμε που δικαιωθήκαμε ( μακριά από εμάς τέτοιες κινήσεις ) , αλλά για να καταδείξουμε ακόμα μία φορά , ότι μόνο ενωμένο και με ταξικό προσανατολισμό το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί και οφείλει να διεκδικεί τα δικαιώματά του και όσα του αναλογούν. Ο δρόμος του αγώνα , είναι – όπως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά - , μονόδρομος για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Καλούμε όλα τα μέλη μας να συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στο Σύλλογό μας και σε διαρκή επαγρύπνηση , γιατί ο αγώνας μας για εργασιακά δικαιώματα , ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται…

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                      ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ


 


back To school livadeia facebook 600x500

Women Soft Slip On Casual Sport Mesh Breathable Flat Shoes 

Free Search Engine Submission

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK