Booking.com

 

Ακρίβεια και συντάξεις: Αυτά είναι τα μόνιμα και τα έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν προσεχώς | e-sterea.gr

Ακρίβεια και συντάξεις: Αυτά είναι τα μόνιμα και τα έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν προσεχώς

Ενα μεγάλο πακέτο μέτρων, έκτακτων και μόνιμων, που υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού και να βελτιώσει σε μόνιμη βάση τα εισοδήματα εν όψει του χειμώνα που προβλέπεται δύσκολος.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Σε πρώτη φάση βρίσκεται σε τελική επεξεργασία το νέο πακέτο στήριξης κατά της ακρίβειας που θα οριστικοποιηθεί προς το τέλος του μήνα. Βασική παραδοχή για τον σχεδιασμό του είναι ότι λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι τιμές του φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση και του ηλεκτρικού ρεύματος θα μείνουν σε υψηλά επίπεδα. Μαζί και με τον υψηλό πληθωρισμό (μπορεί να υποχωρήσει λίγο για τεχνικούς λόγους διατηρώντας όμως υψηλά τα επίπεδα τιμών για πολλούς μήνες ακόμη) η πίεση στα εισοδήματα των πολιτών θα συνεχίσει να αυξάνεται και τους επόμενους μήνες.

Τουρισμός

Το περιθώριο για το νέο πακέτο μέτρων δίνουν η καλή πορεία του τουρισμού, που αναμένεται να φέρει στα δημόσια ταμεία 1-1,5 δισ. ευρώ έσοδα, οι έμμεσοι φόροι έχουν υπερβεί τους στόχους κατά 1 δισ. το πρώτο εξάμηνο και τα επιπλέον έσοδα από τις δημοπρασίες από τα δικαιώματα ρύπων λόγω την έντασης λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στην προσπάθεια μείωσης της χρήσης φυσικού αερίου.

 

Με αυτά τα δεδομένα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ενέργειας και Ανάπτυξης και Εργασίας έχουν βάλει στο τραπέζι και επεξεργάζονται μέτρα στήριξης όπως:

1 Απορρόφηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τα τιμολόγια του ηλεκτρικού: Εξετάζεται η άμεση αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού για το μέτρο της μηνιαίας απορρόφησης της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που θα πάει από τα 2 δισ. ευρώ τον Μάιο στα 3 δισ. ευρώ. Ο στόχος του μέτρου είναι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι σταθερά ή να έχουν μια οριακή αύξηση ανεξάρτητα από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των πρόσθετων χρεώσεων των παρόχων. Το μέτρο έχει αναγγελθεί ότι θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του 2023 οπότε θα χρειαστούν πρόσθετα χρήματα για την εφαρμογή του και τον επόμενο χρόνο.

2 Νέα «επιταγή ακρίβειας»: Ενα δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι να δοθεί δεύτερη επιταγή ακρίβειας για τους οικονομικά ευάλωτους. Σε πρώτη φάση το μέτρο έδωσε εφάπαξ ποσό 200 ευρώ σε περίπου 2 εκατομμύρια κοινωνικά ευάλωτους πολίτες. Η νέα επιταγή θα είναι είτε μεγαλύτερη από 200 ευρώ για όλους είτε θα δημιουργηθούν κλίμακες εισοδημάτων ώστε να ενισχυθούν με μεγαλύτερα ποσά τα πιο χαμηλά εισοδήματα. Στη δεύτερη περίπτωση εξετάζεται και η διεύρυνση της περιμέτρου των δυνητικών δικαιούχων.

Booking.com

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK