Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Κορωνοϊός - χωριά: Συναγερμός εστίες υπερμετάδοσης - Χιλιάδες εργάτες γης «μένουν σε παράγκες» στα χωριά(φωτο)

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Σκλαβοπάζαρο σε εποχές Covid-19: Οι αόρατοι εποχικοί εργάτες σε νότια και  βόρεια Ευρώπη - e-Πρόλογος

 

 

Εκεί όπου ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Τα μαζικά κρούσματα φέρνουν στο προσκήνιο τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, ειδικά εν όψει της συγκομιδής ελιάς, όπως και στη βιομηχανία τροφίμων, τη στιγμή που δείχνουν αποδυνα­μωμένοι -έως και πλήρως παροπλισμένοι- οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Τα μαζικά κρούσματα φέρνουν στο προσκήνιο το πολύ σοβαρό θέμα των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των εργατών γης σε όλη τη χώρα που διαμενουν στα χωρια ανα 20 και 30 ατομα, ειδικά εν όψει της συγκομιδής της ελιάς, όπως και στη βιομηχανία τροφίμων, τη στιγμή που δείχνουν ιδιαίτερα αποδυναμωμένοι- έως και πλήρως παροπλισμένοι- οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιδιαίτερα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Αλλά παραμένει άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους εργάτες γης που απασχολούνται σε πορτοκαλεώνες, θερμοκήπια και καλλιέργειες κηπευτικών και μέχρι στιγμής δεν γνωριζουμε αν είναι θετικοί στον ιό, όμως πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

 

 KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Δεύτερον, παρότι οι ένοικοι των «παραγκών» καθημερινά επιδίδονται σε σωματική εργασία, στους ιδιότυπους καταυλισμούς τους δεν υπάρχει τρεχούμενο νερο. Οι εργάτες γης χρησιμοποιούν αυτοσχέδια ντουζ (με κρύο βρόχινο νερό που αποθηκεύουν) κι αυτοσχέδιες τουαλέτες και συχνά, αυτή την εποχή του χρόνου, ταλαιπωρούνται από υγρασία και από ιώσεις λόγω των συνθηκών.


Αυτοσχέδια κατασκευή ντουζ και τουαλέτας από προηγούμενη επίσκεψη του συντάκτη στην περιοχή.
Κάθε «παράγκα» μοιράζονται από δέκα έως είκοσι άτομα, ανάλογα με το μέγεθός της.

Συστάσεις από Ε.Ε., ΠΟΥ και ILO

 

Με αφορμή την εμφάνιση περισσότερων από 1.000 κρουσμάτων τον Ιούνιο σε σφαγεία της Γερμανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΠΟΥ και η ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) σήμαναν συναγερμό για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη συγκομιδή και μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Επισήμαναν ιδιαίτερα την «ευαλωτότητα» των εποχικών εργαζόμενων που μετακινούνται από άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα των Ρουμάνων που δουλεύουν στα γερμανικά σφαγεία, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά εκτεθειμένοι στη μετάδοση του ιού κυρίως λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης.

Παρόμοιες εστίες υπερμετάδοσης εντοπίστηκαν σε μετανάστες εργάτες γης στην Ισπανία και την Ιταλία, με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να επισημάνει ότι οι εργάτες γης και ο τομέας της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων βρίσκονταν στο «κόκκινο». Εγιναν συστάσεις στα κράτη-μέλη για τη λήψη και υλοποίηση ειδικών μέτρων για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών. Οι μετακινούμενοι εντός Ε.Ε. για την αγροτική συγκομιδή φτάνουν τα 2 εκατομμύρια.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

Men Outdoor Hiking Comfy Athletic Shoes 

Fast Hair Growth Essence Liquid Pilatory For Men And Women 20ml 

20W RGB Chip Light Bulb Waterproof LED Driver Power Supply with Remote Controller 

Women Soft Slip On Casual Sport Mesh Breathable Flat Shoes 

GIMTO GM208 Luxury Leather Watch Band Men Quartz Watch 

Free Search Engine Submission

Booking.com

Mini Bluetooth Virtual Laser Projection Keyboard With Mouse Function

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK