Booking.com

 

Παράταση όλων των συμβάσεων για όλο το επικουρικό προσωπικό μέχρι τέλος τους έτους

 

Αμεση κάλυψη των επειγόντων κενών στο ΕΣΥ ανακοίνωσε από την Πάτρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία σήμερα, θα επισκεφτεί το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Ο Αγιο Ανδρέας».

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

Η αναπληρώτρια υπουργός, απαντώντας για τις δυσλειτουργίες που προκαλούν τα πολλά κενά του προσωπικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία, ανέφερε:

«Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προκηρύξεις ώστε όλα να γίνονται όλα πιο γρήγορα. Δηλαδή γυρνάμε τις προκηρύξεις στα νοσοκομεία, κρατάμε την πλατφόρμα για να γίνεται η μοριοδιότηση εθνικά, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται στο νοσοκομείο από τους διοικητές και τους γιατρούς ώστε η διαδικασία να είναι πιο γρήγορη.

Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα και στους ειδικευόμενους να μπουν σε μία πλατφόρμα. Επομένως αλλάζουμε το σύστημα, υιοθετούμε ταχύτατες διαδικασίες και το αποτέλεσμα θα το δούμε μέσα στον Φεβρουάριο»

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι η αρχή θα γίνει με προκηρύξεις που θα αφορούν στις πιο επείγουσες ανάγκες. «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το σύστημα όπου πάσχει ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες. Θα ξεκινήσουμε με προκηρύξεις εκεί που έχουμε τις μεγαλύτερες ανάγκες και εκεί που θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες».

Η κ. Γκάγκα, έχοντας το πλεονέκτημα της απόλυτης γνώσης για τη λειτουργία του συστήματος υγείας, καθώς το υπηρετεί επί σειρά ετών ως γιατρός, υπογράμμισε:

«Το σύστημα υγείας αποδυναμώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων. Άρα έχουμε να γεμίσουμε πολλά κενά. Κι αυτό πρέπει να το κάνουμε με μία λογική. Το σύστημα Υγείας έχει αλλάξει πολύ από τότε που σχεδιάστηκε το ΕΣΥ πριν από 40 χρόνια.

Έχει αλλάξει η ιατρική και η πρόσβαση. Έχουμε ίντερνετ, έχουμε τηλεϊατρική, έχουν μικρύνει οι αποστάσεις έχουν φτιαχτεί σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, άρα με βάση όλα αυτά πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και να δημιουργεί σε όλους όσοι εργάζονται στο σύστημα υγείας το αίσθημα της ασφάλειας και της ικανοποίησης».

Η ίδια ανακοίνωσε την παράταση των συμβάσεων για όλο το επικουρικό προσωπικό μέχρι τέλος τους έτους.

Η αναπληρώτρια υπουργός έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ερχόμενη από τον Πύργο, λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης. Επισκέφτηκε τμήματα του νοσοκομείου και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με όλα τα στελέχη του νοσοκομείου (διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό).

«Είναι πολύ οργανωμένο νοσοκομείο με προσωπικό που παράγει πολύ σημαντικό έργο. Διαθέτει εξαιρετικό κτίριο το οποίο θα βελτιωθεί σε μέγιστο βαθμό με την ενεργειακή αναβάθμιση. Επισκέφτηκα εξαιρετικά Τμήματα, όπως αυτό της αποκατάστασης και της Μονάδας δωρεάς μυελού των οστών και μεταμοσχεύσεων. Οι μονάδες αυτές είναι σημαντικά αποκτήματα όχι μόνον για την Πάτρα αλλά για όλη την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι οι τρεις επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες και απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή.

Για τις παθογένειες και τις σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας ενημερώθηκε αναλυτικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την διάρκεια της περιοδείας στην Ηλεία.

Η επίσκεψη είχε ως βασικό σκοπό η αναπληρώτρια υπουργός να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες μέσω του εθνικού συστήματος υγείας σε επίπεδο νομού. Παράλληλα, ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των Νοσηλευτικών Μονάδων, υγειονομικούς, και τους προέδρους της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και των Ιατρικών Συλλόγων για ένα προς ένα τα προβλήματα που υφίστανται με στόχο τη χάραξη κεντρικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέψει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Η περιοδεία της κ. Γκάγκα, η οποία συνοδευόταν από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ξεκίνησε από τη Νοσηλευτική Μονάδα των Κρεστένων. Επόμενο σταθμό αποτέλεσε το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο του Πύργου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από τον διοικητή του, Χρήστο Χρηστόπουλο, για τα προβλήματα, τα οποία έχουν οξυνθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πιέζουν το ΕΣΥ.

Οι σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό, οι εξαντλητικές εφημερίες και η δημιουργία κινήτρων για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών, αποτέλεσε το τρίπτυχο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο νοσοκομείο του Πύργου, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Χρήστος Γιαννικούλης και ο δήμαρχος, Π. Αντωνακόπουλος. Τελευταίο σταθμό της περιοδείας αποτέλεσε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας με τη διοικήτρια, Ειρήνη Αγγελάκου να ενημερώνει την κ. Γκάγκα για τα λειτουργικά προβλήματα της μονάδας.

Η παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στην Ηλεία σημαδεύτηκε και από διαμαρτυρίες. Υγειονομικοί υποδέχθηκαν την κ. Γκάγκα στο νοσοκομείο του Πύργου με διαμαρτυρίες, ζητώντας να ανακαλέσει το υπουργείο τις αναστολές εργασίας που έχουν επιβληθεί λόγω του μη εμβολιασμού τους.

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK