Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Προγραμματική σύμβαση για τη μετατροπή του παλαιού σχολείου Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr


 

 

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργου Δελμούζου, προκειμένου να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί το έργο με τίτλο: «ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ», προϋπολογισμού 350.000 €.

Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση του παλιού διδακτηρίου. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτήριο, προϋφιστάμενο του 1955, με εξαίρετη συμμετρία και αρχιτεκτονική, το οποίο δομήθηκε με βάση τα αρχιτεκτονικά σχέδια του νομομηχανικού Δημήτρη Καλλία, για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες της εποχής.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Οι εργασίες που προβλέπονται για την επισκευή - αποκατάσταση του κτιρίου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να επαναχρησιμοποιηθεί είναι οι ακόλουθες:

  • Αντικατάσταση στέγης. Θα αποξηλωθεί η παλαιά και θα κατασκευαστεί νέα, η οποία θα εναρμονίζεται στην αρχική μορφή του διδακτηρίου.
  • ·        Ενίσχυση φέροντος οργανισμού και αρμολόγημα στη λιθοδομή.
  • ·        Αντικατάσταση σιδερένιων κουφωμάτων με νέα, ίδιου σχεδίου και απόχρωσης.
  • ·        Επικάλυψη με χονδρόπλακες, από την κεντρική είσοδο έως την πίσω είσοδο.
  • ·        Διαμόρφωση του υπόλοιπου εξωτερικού χώρου με την απαραίτητη φύτευση.

Επίσης, στο κτίριο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες υποδομής, όπως η πλήρης υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, η εγκατάσταση θέρμανσης - κλιματισμού - εξαερισμού, καθώς και συστήματος πυρασφάλειας.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον ∆ήμο Δελφών,µε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, σύμφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα. 

Η ισχύς της Προγραμματικής Σύμβασης ορίζεται σε 33 µήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκτέλεση των εργασιών και η συντήρηση του έργου από την κατασκευάστρια εταιρία, μέχρι την οριστική παραλαβή του.«Συμπράττουμε με το Δήμο Δελφών και χρηματοδοτούμε ένα έργο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία για την Φωκίδα. Φροντίζουμε, ώστε να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή το διδακτήριο «τύπου Καλλία» και να αναδειχθεί ως ένας μοναδικός πολιτιστικός πολυχώρος, με θέα τον υπέροχο ελαιώνα της Άμφισσας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Ο Δήμος Δελφών, συνεχίζοντας την πολυεπίπεδη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα ακόμα σημαντικό έργο για την περιοχή. Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Σχολείο του Αγίου Γεωργίου, ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίησή του, παρέχοντας στην Εταιρεία Φωκικών Μελετών, με την ολοκλήρωση του έργου, ένα σύγχρονο χώρο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της.

»Ο Δήμος Δελφών κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών στον τομέα του Πολιτισμού, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε αυτόν, με σεβασμό τόσο στην ιστορία του τόπου, όσο και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τον υπηρετούν».

 

 
 
 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr


Το αγαπημένο σας βιβλιοχαρτοπωλείο (1)

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

AliExpress WW

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK