Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Eκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα νικήσει τον Μπάιντεν σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης!

Trump Postpones New Hampshire Rally Due to Incoming Storm | National News |  US News

 

 

 

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα αξιόλογο μοντέλο πρόγνωσης, το οποίο έχει προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα των τριών τελευταίων εκλογών στις ΗΠΑ.

Το μοντέλο πρόβλεψης, που «δείχνει» Τραμπ για δεύτερη θητεία, δημιουργήθηκε από τον Φίλιπ Τζάκουαρτ, καθηγητή Leadership and Organisational Behaviour στο Πανεπιστήμιο Emlyon της Γαλλίας, σε συνεργασία με τον Τζον Αντονάκις, καθηγητή Οργανωτικής Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (UNIL). Το μοντέλο χρησιμοποιεί τη μακροοικονομική και εξετάζει την περίοδο της ηγεσίας των υποψηφίων, καθώς και τη διαφορά στη δημοτικότητα μεταξύ τους, για να εκτιμήσει ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι παρατηρεί ποιος είναι στην εξουσία, πόσο καιρό είναι στην εξουσία, με ποια πολιτικά κόμματα συνδέεται και πώς λειτουργεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς και πόση δημοτικότητα έχει.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ,, λοιπόν «θα κερδίσει τις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ» που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αυτό το μοντέλο οικονομικής πρόβλεψης, το οποίο, να σημειωθεί, έχει προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα των τριών τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Αναλύοντας τα στοιχεία του ισχύοντος κατεστημένου που θεωρεί  δεδομένο ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος που διεκδικεί δεύτερη θητεία, έχει πλεονέκτημα έναντι του ομολόγου του (από το ότι είναι γνωστό πρόσωπο), ωστόσο εάν η παράταξή του κατέχει την εξουσία για δύο θητείες βρίσκεται σε μειονεκτική θέση (οι ψηφοφόροι κουράζονται εύκολα). Με βάση αυτούς τους παράγοντες, ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

 

Συνήθως τα περισσότερα μοντέλα πρόβλεψης εκλογικών αναμετρήσεων βασίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα, όπως οι δημοσκοπήσεις και δεν λαμβάνουν υπόψη ποιοι είναι οι υποψήφιοι καθώς υποθέτουν ότι και τα δύο κόμματα έχουν επιλέξει τον καλύτερο υποψήφιο. Αυτά τα μοντέλα τείνουν να εστιάζουν στους οικονομικούς παράγοντες: πόσο αυξάνεται το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και πόσο καλά οικονομικά τρίμηνα υπήρξαν τον τελευταίο χρόνο. Με βάση αυτούς τους παράγοντες, τα περισσότερα μοντέλα εκτιμούν μια κατάσταση, που ευνοεί ελαφρώς τον Μπάιντεν. Ωστόσο το τελευταίο μοντέλο - το οποίο βασίζεται στο σύστημα πρόβλεψης του Ρέιμοντ Φερ του Πανεπιστημίου του Γέιλ - συνδυάζει τα οικονομικά δεδομένα με τα στοιχεία του χαρακτήρα του υποψηφίου και τη δημοτικότητά του.

«Ο λόγος που εξηγείται το γεγονός αυτό, είναι επειδή σε καταστάσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι για το μέλλον τους, βλέπουν ποιος είναι περισσότερο χαρισματικός και τον εμπιστεύονται. Με το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων να κυμαίνεται στο 10 με 15%, γίνεται αντιληπτό ότι από αυτούς θα κριθεί η εκλογή», λέει ο καθηγητής Τζάκουαρτ.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις ομιλίες των Τραμπ και Μπάιντεν στα συνέδρια των κομμάτων τους, για να προσδιορίσουν ποιος είναι περισσότερο αποδεκτός από τους ψηφοφόρους. Αυτές οι ομιλίες παρακολουθούνται περισσότερο από άτομα που πρόκειται να ψηφίσουν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του κατά πόσο ένας υποψήφιος έχει προβάδισμα λόγο χαρακτήρα ή όχι.

 
 

Αναλύοντας κυριολεκτικά κάθε φράση και υπόσχεση των προεκλογικών εξαγγελιών, χρησιμοποιώντας το μοντέλο που προαναφέραμε, οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι ο Τραμπ προηγείται ως πιο χαρισματικός, με 55,58% έναντι του Μπάιντεν του οποίου το ποσοστό κυμαίνεται στο 52,01. Συνδυάζοντας τους παράγοντες του κατεστημένου, του οικονομικού και του χαρισματικού, το μοντέλο προβλέπει ότι ο Τραμπ έχει ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα για τις εκλογές! Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, το μοντέλο πρόγνωσης έκανε – αναδρομικά - επιτυχημένες προβλέψεις για 21 από τις 24 προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ από το 1916.

Η επιτυχία του θεωρείται δεδομένη από πολλούς και ο Τραμπ μάλλον πανηγυρίζει από τώρα… Κυριακή κοντή γιορτή ή μάλλον Τρίτη κοντή γιορτή. Θα δούμε.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

back To school livadeia facebook 600x500

Men Outdoor Hiking Comfy Athletic Shoes 

Fast Hair Growth Essence Liquid Pilatory For Men And Women 20ml 

20W RGB Chip Light Bulb Waterproof LED Driver Power Supply with Remote Controller 

Women Soft Slip On Casual Sport Mesh Breathable Flat Shoes 

GIMTO GM208 Luxury Leather Watch Band Men Quartz Watch 

Free Search Engine Submission

Booking.com

Mini Bluetooth Virtual Laser Projection Keyboard With Mouse Function

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK