Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Δευτερολογία Προέδρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. Βελόπουλου με θέμα: «Δράση ΜΚΟ-Χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από Ελληνικό Κράτος»

 Δευτερολογία Προέδρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. Βελόπουλου στην συζήτηση στην Βουλή της υπ’ αριθ. 17/3.3.2020 επερώτησης, αρμοδιότητας Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κυρίου Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα: «Δράση ΜΚΟ-Χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από Ελληνικό Κράτος»

 

 

 

 

Ήξερα κ. Υπουργέ ότι δεν έχουν ιδεολογική συναντίληψη αλλά δεν ήξερα ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέω.

Μας κατηγορείτε για πράγματα που δεν έχουμε πει. Λέτε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ φωνάζει να απομακρύνετε τους λαθρομετανάστες από τα νησιά και όταν τους απομακρύνετε εμείς πάλι φωνάζουμε. Όχι δεν είναι έτσι. Εμείς λέμε ότι είμαστε αντίθετοι με την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και σας καλούμε να τους πάτε στα ακατοίκητα νησιά. 

Είπατε ότι είχαμε 16% μείωση των ροών λαθρομεταναστών προς την χώρα μας. Μα ήταν κλειστά τα σύνορα λόγω του κορωναϊού.

Είπατε ότι 16.000 έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα. Και εγώ σας ρωτώ να μας πείτε πόσες απελάσεις κάνατε. Όχι γενικόλογα. Να μας πείτε αριθμό.

Δίνετε επιπλέον χρήματα στους Δήμους για να δέχονται λαθρομετανάστες. Δηλαδή τους χρηματοδοτείτε για να γίνει πληθυσμιακή αλλοίωση.

Στις 20 Φεβρουαρίου είπατε ότι θα υπάρξει μέγιστη διαφάνεια στην λειτουργία των ΜΚΟ και των προσώπων που εργάζονται ή συνεργάζονται με αυτές. Και εγώ ρωτώ να μας πείτε πώς γίνεται να μιλάμε για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι υπάλληλοι να πληρώνονται. Τι είδους εθελοντισμός είναι αυτός; Γιατί εγώ φέτος πλήρωσα 1.300.000 ευρώ για εισφορές. Αν είναι έτσι να ιδρύσω και εγώ μια ΜΚΟ και να μην πληρώνω τίποτα.

Έχω εδώ μια ταυτότητα. Ένα υπηρεσιακό σημείωμα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, που αναφέρεται σε λαθρομετανάστη που βρίσκεται στη χώρα μας και διαβάζω ότι πρόκειται για πολίτη Πακιστάν, ή Αφγανιστάν, ή Μαρόκου, διαβάζω επίσης 6 διαφορετικά ονόματα, επώνυμα και ημερομηνίες γεννήσεως. Πείτε μου, έτσι θα δώσετε άσυλο; Έτσι θα κάνετε διασταύρωση στοιχείων;

Μιλήσατε για ισχυρή Ελλάδα. Πείτε μου πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η χώρα μας όταν έχει χάσει την Βόρειο Ήπειρο, έχει χάσει το όνομα Μακεδονία και οι Τούρκοι έρχονται στα εθνικά ύδατά μας και κάνουν έρευνες; 

Και εγώ σας λέω ότι πρέπει να βυθίσετε το τουρκικό πλοίο που θα έρθει για έρευνες εντός των υδάτων μας. Όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου «Βυθίσατε το Χώρα». Για να ξέρει ο άλλος ότι υπάρχει μια σοβαρή χώρα που αντιδρά όταν καταπατώνται τα δικαιώματά της και παραβιάζεται η εδαφική της ακεραιότητα.

 

Και ξαναλέω: αποσυμφορείστε την Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Τους φέρνετε από τα νησιά και πνίγετε την ενδοχώρα. Αν είστε μάγκες ανοίξτε τα βόρεια σύνορα για να φεύγουν προς τα επάνω. Ή μήπως φοβάστε ότι θα θυμώσουν οι Ευρωπαίοι φίλοι σας; Γιατί οι Γερμανοί έχουν κανονίσει να τους κρατήσουμε εμείς. Και μην μου μιλήσετε πάλι για τις διεθνείς συνθήκες γιατί μόνο εμείς τις εφαρμόζουμε. Για τις χώρες του ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ δεν ισχύουν οι συνθήκες αυτές; Η Δανία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη που έχει ένα ακατοίκητο νησί και τους πηγαίνει όλους εκεί μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες τους;

Πείτε μου ένα νούμερο, έναν αριθμό, για όσα ξοδεύονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, που τα πληρώνουν οι Έλληνες. Πείτε μου ένα νούμερο για όσα στοιχίζει η δέσμευση της αστυνομίας και του στρατού στην υπηρεσία των λαθρομεταναστών.

Και θα περάσω στις προτάσεις μας:

-απαγόρευση της εξαγωγής συναλλάγματος σε τρίτες χώρες. Γιατί η λαθρομετανάστες έρχονται εδώ δουλεύουν και όταν πληρώνονται τα μισά τα στέλνουν στις πατρίδες τους.

-καμμία δοσοληψία ΜΚΟ με μετρητά. Να επιβληθεί το μέτρο των καρτών, ώστε να γίνεται έλεγχος των ποσών που διακινούνται.

-τείχος στον Έβρο. Όχι φράχτη για οικόσιτα. Και εφαρμογή ρεύματος χαμηλής τάσης.

-μεταφορά σε δομές που σε ακατοίκητα νησιά. Αν δεν σας αρέσουν τα νησιά σε άδεια πλοία.

-σύστημα ηχητικής προειδοποίησης για push back. Υπάρχουν συστήματα τέτοιου είδους και χαμηλού κόστους.

-επαναφορά δικαστικής απέλασης. 

 

-κατάσχεση μετρητών, τιμαλφών και κινητών τηλεφώνων και έλεγχος των καρτών sim για να δούμε με ποιους επικοινωνούν.

-επιβολή ισοβίων στους λαθροδιακινητές.

-συγκρότηση σώματος εθνοφυλακής και πολιτοφυλακής γιατί έρχονται δύσκολες στιγμές. 

-οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας. Στην χώρα μας μπαινο-βγαίνουν Τούρκοι και μεταφέρουν προϊόντα στην Ευρώπη. Επιβάλετε δεσμούς για τους δυσκολέψουμε τη ζωή, αφού μας προκαλούν. Να  μην κάνουμε πόλεμο. Αλλά αν χρειαστεί να βυθίσουμε οποιοδήποτε πλοίο, δεξαμενόπλοιο ή γεωτρύπανο για την προστασία της πατρίδας μας.

-Λιβύη: στηρίζετε τον Σάρατζ, που είναι φίλος της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και δεν στηρίζετε τον Χαφτάρ που είχε πρόγραμμα να κάνει hot spot στα βόρεια της Λιβύης και να μαζέψει όλους τους λαθρομετανάστες από την Αφρική. Τι δουλειά έχει στην Ελλάδα ο Κογκολέζος; Είναι πρόσφυγας ο Κογκολέζος;

-απαίτηση κονδυλίων από την ΕΕ.

-push back στη θάλασσα. Το επιτρέπει και η σύμβαση της Γενεύης όταν πρόκειται για θέματα ασφαλείας, υγείας ή όταν θεωρείται κάποιος επικίνδυνος. Οι συμφωνίες έχουν φίλτρα αλλά εσείς δεν τα εφαρμόζετε.

Θα επαναλάβω ότι το μήνυμα των επόμενων εκλογών θα είναι: Ελλάδα ή Ελλαδιστάν. Αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση δεν θα δίναμε σε κανέναν Πακιστανό άσυλο. Γιατί το Πακιστάν είναι η χώρα που υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία ως εχθρική προς την Ελλάδα, έστειλε πλοία σε κοινή άσκηση με τους Τούρκους στο Αιγαίο, έχει στείλει πολεμικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας μαζί με τα τουρκικά. Δεν γνωρίζουμε λοιπόν αν αυτοί οι Πακιστανοί που βρίσκονται εδώ είναι ενδεχομένως εγκληματικά στοιχεία. 

Εμείς λοιπόν σας δίνουμε προτάσεις και ζητάμε από εσάς απαντήσεις σε όσα ρωτήσαμε. Αλλά θέλουμε απαντήσεις επί της ουσίας. Είναι ανάγκη όλοι αυτοί να φύγουν από την Ελλάδα. Η πατρίδα μας πτώχευσε και δεν  μπορεί να θρέψει τα παιδιά της. Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εσείς θα κάνετε την Ελλάδα Ελλαδιστάν και εμείς θα παλεύουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας. 

 

 

 

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK