tigkasnew

Μια στις 20 περιπτώσεις καρκίνου οφείλεται μόνο στην κακή διατροφή!

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

fagito ygeia

 
KANTE MAΣ LIKE E-sterea

Μια στις 20 περιπτώσεις καρκίνου οφείλεται μόνο στην κακή διατροφή!

    Έρευνα κατέγραψε πως 80.110 νέες περιπτώσεις καρκίνου που εμφανίστηκαν σε άτομα των 20 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015 οφείλονται απλώς στην κατανάλωση κακής διατροφής!

    KANTE MAΣ LIKE E-sterea«Αυτό ισοδυναμεί με το 5,2% όλων των περιπτώσεων καρκίνου που έχουν διαγνωστεί πρόσφατα μεταξύ των ενηλίκων των ΗΠΑ το 2015», δήλωσε ο Dr. Fang Fang Zhang,  επιδημιολόγος διατροφής και καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της μελέτης. «Το ποσοστό αυτό είναι συγκρίσιμο με το ποσοστό καρκίνου που οφείλεται στο αλκοόλ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Οι ερευνητές αξιολόγησαν επτά διαιτητικούς παράγοντες: τη χαμηλή κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών και γαλακτοκομικών προϊόντων και την υψηλή πρόσληψη επεξεργασμένων κρεάτων, κόκκινων κρεάτων και ζαχαρούχων ποτών, όπως η σόδα.

    «Η χαμηλή κατανάλωση ολόκληρων δημητριακών συνδέθηκε με το μεγαλύτερο βάρος καρκίνου στις ΗΠΑ, ακολουθούμενη από χαμηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, υψηλή κατανάλωση κρέατος, χαμηλή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και υψηλή κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών», δήλωσε ο Δρ. Ζανγκ.

    Η μελέτη περιελάμβανε στοιχεία για τη διατροφική κατανάλωση ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ του 2013 και του 2016, τα οποία προήλθαν από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης για την Υγεία και τη Διατροφή, καθώς και τα στοιχεία για την εθνική επίπτωση του καρκίνου το 2015 από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα συγκριτικό μοντέλο αξιολόγησης κινδύνου, το οποίο περιελάμβανε τον υπολογισμό του αριθμού των περιπτώσεων καρκίνου που συνδέονταν με την κακή διατροφή και συνέβαλαν στην αξιολόγηση της διατροφής που μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην επιβάρυνση του καρκίνου των ΗΠΑ. Αυτές οι εκτιμήσεις έγιναν με τη χρήση ενώσεων διατροφής-καρκίνου που βρέθηκαν σε ξεχωριστές μελέτες.

    «Οι προηγούμενες μελέτες παρέχουν ισχυρή ένδειξη ότι η υψηλή κατανάλωση μεταποιημένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και η χαμηλή κατανάλωση ολόκληρων δημητριακών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου», ανέφερε ο Zhang., προσθέτοντας ότι «ωστόσο, η μελέτη μας ποσοτικοποίησε τον αριθμό και την αναλογία νέων περιπτώσεων καρκίνου που οφείλονται στην κακή διατροφή σε εθνικό επίπεδο».

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού είχε τον μεγαλύτερο αριθμό και το ποσοστό των περιπτώσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Συγκεκριμένα, αφορούσαν το 38,3% των περιπτώσεων.
    Οι άνδρες ηλικίας 45 έως 64 ετών και οι εθνοτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων και των ισπανόφωνων, είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιβάρυνσης από τον καρκίνο σε σχέση με άλλες ομάδες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

     

     

    lempesis

     
     

    KANTE MAΣ LIKE E-sterea

     
     
     

    KANTE MAΣ LIKE E-sterea

    lefkiano

    estereaWebp.net gifmaker

    TIGAS ANNA

    ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

    farmakio

    lempesis

    monomaxoi2

    camora

     

    SERVICESMALL

    KTEL THIVAS

    meli

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
    ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
    ΒΟΙΩΤΙΑ
    ΤΗΛ 6980093156
    ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

    ARGIRIS

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

    ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

    ARGIRIS 2

    ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
    theseis ergasias

    aggelies

     

     

    ΑΓΓΕΛΙΕΣ

    ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

    FACEBOOK