tigkasnew

Λέσβος: Παραιτήθηκαν οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Ηοt spot Μόριας

 hot spot
 

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο ιατρικός συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ της Μόριας, ο δεύτερος γιατρός και η Μαία, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που παρέχεται η δημόσια υγεία μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

 

Σύμφωνα με τον γιατρό Δημήτρη Πατέστο, μέχρι πρότινος ιατρικό συντονιστή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ, είχε επισημάνει κατ΄ επανάληψη τις παρατηρήσεις του και τις ενστάσεις του στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον τρόπο λειτουργίας της δομής αυτής , που λειτουργούσε υποστελεχωμένη και κάτω από κακές συνθήκες οργάνωσης , χωρίς όμως αποτέλεσμα όπως λέει ο ίδιος. Ο κύριος Πατέστος αφήνει να εννοηθεί ότι ενώ αν ενισχυθεί η δομή, δύναται να προσφέρει ουσιαστικές παροχές υγείας, εντούτοις αφήνονται λειτουργίες της και αρμοδιότητές της σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα στις νέες προσλήψεις επαγγελματιών υγείας που θα γίνουν μέσω του πρόγραμμα Philos II και που χρονικά τοποθετούνται προς το τέλος του χρόνου, προβλέφθηκαν ελάχιστες θέσεις για τις δομές των νησιών σε αντίθεση με τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν. Ενδεικτικά για τα 5 ΚΥΤ προβλέπονται 28 νοσηλευτές και 14 κοινωνικοί λειτουργοί τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και που οι συμβάσεις όσων εργάζονται ήδη στο πρόγραμμα, θα λήξουν τον Γενάρη.

 

Η απροθυμία μάλιστα γιατρών να προσληφθούν με συμβάσεις στις δομές υγείας των νησιών , επιχειρείται να αναστραφεί με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία ο μισθός των συμβασιούχων γιατρών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι διπλάσιος από το μισθό ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, ο οποίος διαμορφώνεται σήμερα στα περίπου 1.160 ευρώ (μικτές αποδοχές). 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ , η παραίτηση των  γιατρών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην καθυστέρηση εξέτασης και αναγνώρισης των περιστατικών ευαλωτότητας με την οποία ασχολούνταν και όχι στην παροχή υπηρεσιών υγείας που καλύπτουν όντως οι ΜΚΟ. Αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διοίκηση του ΚΥΤ, οι ανάγκες θα καλυφθούν με έναν άλλο γιατρό που θα μεταβεί στο νησί για το σκοπό αυτό ενώ στις 21 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Άγις Τερζίδης θα βρεθεί στη Λέσβο για να διευθετηθεί ο ζήτημα αυτό.

Οι ανάγκες πάντως του προσφυγικού πληθυσμού μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας είναι μεγάλες και χρειάζεται μεγάλη ενίσχυση των δομών υγείας τόσο μέσα στο κέντρο όσο και στο νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης, στα οποία μεταφέρονται τα περιστατικά αυτά . Επιπλέον τα τελευταία χρόνια της κρίσης και ο ντόπιος πληθυσμός απευθύνεται πλέον στις δημόσιες δομές υγείας καθώς αδυνατεί να πληρώνει ιδιώτες γιατρούς.

www.era-ae

ANASTASIOY

toytoyzas2

 

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

sanidas

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

DAGDELENIS2

 

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

rodis2

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

XATZISTAMATIS NEW

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK