• «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»: Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του Βασίλη και των άλλων θυμάτων (ΦΩΤΟ)

  «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»: Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του Βασίλη και των άλλων θυμάτων (ΦΩΤΟ)

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 14:13

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Έρχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  Έρχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 14:04

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά της Χαλκίδας – Μια σύλληψη - Δέκα προσαγωγές | e-sterea.gr

  Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά της Χαλκίδας – Μια σύλληψη - Δέκα προσαγωγές | e-sterea.gr

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:40

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5

  Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 08:44

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους

  Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς,...

  Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:00

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Booking.com

 

Μπαίνουμε στην περίοδο της Τεσσαρακοστής, που προηγείται των αγίων εορτών της Γέννησης του Χριστού (Όσιος Ιωσήφ ο ησυχαστής)

Μπαίνουμε στην περίοδο της Τεσσαρακοστής, που προηγείται των αγίων εορτών της Γέννησης του Χριστού. Μακάριος θα είναι όποιος θα γίνει έτοιμος να ανταποκριθεί στα ιερά καθήκοντα, που εξαίρετα οι άγιοι νομοθέτησαν σ' αυτά τα πνεύματικά στάδια των νηστειών. Είναι περίοδοι αναθεώρησης της αμέλειάς μας και των πολλών μας παραλείψεων, που διαπράξαμε, είτε με τη θέλησή μας, είτε λόγω της φιλαυτίας μας και της εμπαθούς αιχμαλωσίας μας και έτσι προδώσαμε «τον Λόγον», κατά το μέγιστο πατέρα μας Μάξιμο.

 

 

Δύο μορφές άρνησης περιέχει η προδοσία της αλήθειας. Η πρώτη είναι η προδοσία του Ιούδα. Σ' αυτήν αρνούμαστε τις εντολές, μέσα στις οποίες είναι κρυμμένος ο Κύριος, για λόγους εμπάθειας και φιλαυτίας. Η δεύτερη είναι η προδοσία του Πέτρου. Σ' αυτή, για λόγους δειλίας και ψεύτικου φόβου, αρνούμαστε ότι γνωρίσαμε τον Κύριο. Καθένας, ας ερευνήσει τη ζωή του. Θα ανακαλύψει με ποια μορφή έγινε προδότης. Αλίμονο αν έγινε προδότης και στις δύο μορφές. Στην περίοδο της νηστείας που μπαίνουνε, ας επιδείξουμε ακριβέστερη μετάνοια, για να αποθεραπεύσουμε τον εαυτό μας και εξοφλήσουμε το χρέος μας.

Ερεθίστε το νου σε εγρήγορση, για να μην κοιμάται και μένουν οι αισθήσεις ακυβέρνητες. Τότε μπαίνουν οι ληστές, τα πάθη, και ερημώνουν τον «οίκο του Χριστού». Ας νηστέψουμε κατά δύναμη πρόθυμα και έντονα. Ας αγρυπνήσουμε όπως πρέπει. Ας είμαστε νηφάλιοι στη μελέτη της Γραφής, των πατερικών κειμένων, στο τακτικό μας πρόγραμμα και στη φυλακή των αισθήσεων. Στις εργασίες και τα διακονήματα να είμαστε πρόθυμοι, όχι ράθυμοι και αμελείς, σαν να εκτελούμε αγγαρεία. Ας κρατήσουμε με περισσότερη ακρίβεια τη σιωπή, μακριά από κάθε μεμψιμοιρία και καταλαλιά. Μακριά ειδικά από την κατάκριση, που είναι σύστημα της έχθρας και του μίσους• αυτά είναι ιδιώματα σατανικά, και όχι των μαθητών του Χριστού, των οποίων τα πάντα επισφραγίζει η αγάπη. Να αποφεύγετε τη ματαιολογία, που ανοίγει την πόρτα και σκορπίζονται όσα μαζέψαμε με κόπο. Όλα τα μέλη μας να είναι όπλα δικαιοσύνης, όργανα εφαρμογής της ένθεης ζωής, στην οποία κληθήκαμε και παραμένουμε, με τη Χάρη του Χριστού.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Αυτό είναι, αδελφοί και πατέρες, το νόημα των νηστειών, που οι Πατέρες μας νομοθέτησαν. Όχι μόνο η μικρή εναλλαγή των φαγητών, όπως νομίζουν όσοι δεν γνωρίζουν το σκοπό. «Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος και ημέρα σωτηρίας» (Β Κορ. στ, 2) για άσκηση της υποταγής μας. Μεταφορικά, ας υπομένουμε τον καύσωνα της ημέρας και τον παγετό της νύκτας αισθητά και νοητά, περισσότερο νοητά. Εάν εκλάβουμε μεταφορικά το νοητό Ναβουχοδονόσορα διάβολο, θα αίσθανθούμε ότι ενώ αγωνιζόμαστε για τη σωτηρία μας, αυτός μας ανάβει το νοητό καμίνι των πειρασμών, ειδικά των παθών, και μάλιστα στην ηλικία της νεότητας. Έχει διπλή ενέργεια το νοητό καμίνι της Βαβυλώνας. Στο αισθησιακό μέρος με πυρώσεις και παράλογους ερεθισμούς, στο θεωρητικό με θυμούς, οργή, μνησικακία, εγωισμούς, ακηδία, χαύνωση, την προσπάθεια της φιλαυτίας, και το κακό που προέρχεται απ όλα αυτά, την απιστία.

 

 

 
 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Booking.com

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK