TIGKAS MPANERne

Σχετικά με τις ανεμογενήτριες και τις παράνομες υδροληψίες στην Κάρυστο

anemogenitries

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18-6-18

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καρύστου, με πιο πρόσφατη αυτή που απέτρεψε την εκφόρτωση νέων ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Καρύστου, ανέδειξαν τις πολύ αρνητικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων η άναρχη ανάπτυξη αιολικών πάρκων, με αποκλειστικό κριτήριο τα προσδοκώμενα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Τα μονοπώλια του κλάδου καταστρέφουν το περιβάλλον, καταπατούν περιουσίες, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, αποτροπής των κινδύνων από πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ. Ακόμη, σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται στις δραστηριότητες μικρών κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της περιοχής λόγω των εκτεταμένων εκσκαφικών δραστηριοτήτων στο βουνό της Όχης.
Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργείται με τις παράνομες υδροληψίες που πραγματοποιούν οι εταιρίες για τις ανάγκες των έργων τους. Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα χωριά του Καβοντόρου όπου ήδη παρατηρούνται φαινόμενα λειψυδρίας και διακοπών της υδροδότησης!
Υπενθυμίζουμε ότι και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (7/5/2018) είχαμε θέσει ερώτημα ως προς τη θέση της Περιφερειακής Αρχής για τα πολλά προβλήματα που δημιουργούν οι εργασίες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων.
Επειδή και τότε δε μας είχατε απαντήσει και είχατε παραπέμψει σε επόμενη συνεδρίαση, αλλά και επειδή έχουν δημιουργηθεί μια σειρά ακόμη προβλήματα θέτουμε τα εξής ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή:

 


Ποια είναι η θέση σας για την άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια που έχει ξεπεράσει κάθε όριο;
Θα σταματήσετε να εκδίδετε νέες άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αιολικά πάρκα στη Νότια Εύβοια (Δήμοι Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου);
Σε τι ενέργειες είστε διατεθειμένοι να προβείτε για την απαγόρευση παράνομων υδροληψιών από πηγές και γεωτρήσεις στην Όχη;
Σε τι ενέργειες θα προχωρήσετε για την αποζημίωση κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για τις ζημιές που έχουν υποστεί στην παραγωγή τους; Για να σταματήσουν οι επιπτώσεις των εργασιών πάνω σε κοπάδια και μελίσσια;
Ακόμη, θέλουμε να μας απαντήσετε αν γνωρίζετε ότι εταιρία κατασκευής αιολικών πάρκων μετά την αποτροπή εκφόρτωσης ανεμογεννητριών στο λιμάνι τις Καρύστου προχώρησε σε εργασίες στον μισοτελειωμένο δρόμο Στύρα – Πορτολάφια με σκοπό να περάσουν από εκεί τα τεράστια τμήματα των ανεμογεννητριών. Είχε εκδώσει η Περιφέρεια σχετική άδεια;
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι είναι πρόκληση για τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας, ένα έργο που θα βελτιώσει αισθητά τη σύνδεση της Καρύστου και του Μαρμαρίου με το κέντρο του Νομού, θα ανακουφίσει τα Στύρα και Νέα Στύρα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση να μην ολοκληρώνεται εδώ και δεκαετίες και τώρα να μπαλώνονται ίσα- ίσα κάποια σημεία για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες των εταιριών.
Σας καλούμε να μην επιτρέψετε να χρησιμοποιηθεί ο νέος δρόμος Στύρα – Πορτολάφια μέχρι να ολοκληρωθεί. Επίσης, να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού για τους κατοίκους και επισκέπτες της Νότιας Εύβοιας έργου.

18-6-2018
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

camora

 

ANASTASIOY

hliaslogotipo

lefkiano

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

estereaWebp.net gifmaker

koropouli2

TIGAS ANNA

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK