Άνοιξε ο δρόμος για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

spitia

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» τον Σεπτέμβριο και την επιδότηση της αναβάθμισης δεκάδων χιλιάδων διαμερισμάτων και πολυκατοικιών στη χώρα, με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της έγκρισης του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, η οποία εκκρεμούσε από το 2014, αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μέσω κοινοτικών κονδυλίων οποιοδήποτε πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Μέσω κοινοτικών κονδυλίων αναμένεται να «τρέξει» το επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα για την ενεργειακή εξοικονόμηση των δημόσιων κτιρίων, όπως επίσης και ένα ανάλογο έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών. Και βέβαια, από πόρους της ΕΕ θα προέλθει πολύ μεγάλο ποσό από τα 292,2 εκατ. Ευρώ του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Για τη σύνταξη του νέου Κανονισμού συνυπολογίσθηκαν, σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική", οι βελτιώσεις στα υλικά δόμησης και στις αντίστοιχες τεχνολογίες, που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2010, όντα θεσπίσθηκε ο προηγούμενος ΚΕΝΑΚ. Αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων αυστηροποιούνται σε μικρό βαθμό τα κριτήρια κατάταξης των κτιρίων στις ενεργειακές βαθμίδες, με συνέπεια να δυσχεραίνεται σχετικά η κατάταξη ενός κτιρίου στην κατηγορία «Α» σε σχέση με το παρελθόν.

Από την άλλη μεριά, η γενική εικόνα είναι πως δεν υπάρχουν μείζονες μεταβολές στις κλιματικές ζώνες. Επίσης, δεν υπάρχουν αλλαγές ως προς την έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, τα οποία, όπως είναι φυσικό, θα συνεχίσουν να απαιτούνται κατά την πώληση ή νέα μίσθωση ενός ακινήτου.
cnn


KTEL THIVAS

lemonakos baner

cosmosbamer

theseis ergasias


taverna mpampis aliki viiotias

megas security ypiresies.asfaleias thiva2 ban

anifantis1 001

 

 

 

mediahost

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  
DIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΓΓΕΛΙΕΣ
stratopedo thiva 189 aggelies

 papadimitriou kardiologos thiva ban

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK


San Antonio