agalmataki tafos

 

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Δίσταζα να γράψω γι’ αυτό. Βλέπεις, ο άνθρωπος δεν αντέχει πάντα να ακούει, να βλέπει και να συζητά για τα δεινά. Για ακόμη μια φορά, ο Παπαδιαμάντης με ‘βοήθησε’, αφού όλη η λαϊκή θυμοσοφία συμπυκνώνεται στις  γραμμές της πένας του: ‘ Σαν να’ χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου’. Και πόσο τραγικά ειρωνικό και επίκαιρο σήμερα, με τις ψυχές που χάθηκαν χθες στη δυτική Αττική. Σε γειτονιές που δε θα χαρακτήριζε κανείς ως προνομιούχες, έτσι δεν είναι;  ‘ Όπου φτωχός κι η μοίρα του’, λένε…

zeugari taxidi

Εκείνος δικηγόρος. Εκείνη δημοσιογράφος. Ο Μάνος Ατζαράκης και η Βένια Αντωνίου γνωρίστηκαν στην Κρήτη πριν από κάποια καλοκαίρια και από τότε μοιράζονται τη μεγάλη τους αγάπη για τα ταξίδια, κάνοντας ταξιδιωτικές ταινίες τις περιπέτειές τους στον κόσμο!

giatros1

Νέο φακό, με την  χρήση βλαστικών κυττάρων, σε παιδιά που έχουν γεννηθεί με συγγενή καταρράκτη δημιούργησαν  Κινέζοι επιστήμονες!

Το νέο ιατρικό επίτευγμα, εχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση καθώς η χρήση βλαστοκυττάρων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και στους ενήλικες.

Κι αυτό γιατί σήμερα παγκοσμίως περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι τυφλοί λόγω γεροντικού καταρράκτη, ενώ το ήμισυ όλων των περιπτώσεων τύφλωσης οφείλονται στον καταρράκτη!

krymmenos Xristos

Υπάρχου στιγμές, που η εκκλησία δίνει την εντύπωση μιας κλειστής ομάδας. Ανθρώπων με ίδιες πεποιθήσεις, όπου δεν χωράει κάποιος άλλος με διαφορετικές από τις δικές τους. Μία κάστα εκλεκτών, ένα σύνολο ανθρώπων θρησκευόμενων, όπου κυριαρχεί το «εμείς», απουσιάζοντας την ίδια στιγμή το «οι άλλοι».
Η σύγχρονη εποχή έχει την τάση να παρουσιάζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις. Στις προκλήσεις αυτές, η εκκλησία ή θα απαντήσει θετικά ή θα τις εξορκίσει. Σε μία τέτοια όμως περίπτωση, ένας πιθανός εξορκισμός, μεταθέτει απλά το πρόβλημα σε μία άλλη χρονική στιγμή, καθώς οι δομές της εποχής και το πολυσύνθετο των αφετηριών των προκλήσεων, εμφανίζουν ξανά τις προκλήσεις αυτές. Έτσι λοιπόν, η εκκλησία θα φυγομαχήσει ή θα υπάρξει μέσα στην εποχή της, έστω με όλες αυτές τις διαφορετικότητες;

xristos iraklis

Άλλο ένα ορθόδοξο μανιφέστο, κι ας μου επιτραπεί η έκφραση, θα διαβαστεί την Κυριακή κατά το ευαγγελικό ανάγνωσμα. Πρόκειται για τη γνωστή παραβολή του καλού Σαμαρείτη (Λουκ. 10, 25 – 37).
Ο πλησίον σύμφωνα με όσα προηγήθηκαν της παραβολής, στη συζήτηση μεταξύ ενός νομικού και του Χριστού, είναι ο άλλος, ο «ξένος και μετανάστης» κατά Γρηγόριο Νύσση, ο οποίος δεν είναι «εγώ». Ο διαφορετικός από εμένα, ο αλλόθρησκος, κάποιος με διαφορετική εθνότητα από τη δική μου, με διαφορετική γλώσσα, χρώμα, πεποιθήσεις κοινωνικές, πολιτικές, ακόμη και με διαφορετικές από τις δικές μου σεξουαλικές προτιμήσεις. Αυτός που φαινομενικά δεν με συνδέει τίποτε μαζί του. Με λίγα λόγια; Ο απόλυτα «άλλος».

Σελίδα 1 από 36

KTEL THIVAS

lemonakos baner

cosmosbamer

theseis ergasias


taverna mpampis aliki viiotias

megas security ypiresies.asfaleias thiva2 ban

anifantis1 001

 

 

 

mediahost

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  
DIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΓΓΕΛΙΕΣ
stratopedo thiva 189 aggelies

 papadimitriou kardiologos thiva ban

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK


San Antonio